En het moet gezegd: de show van de electro-popband werd de jongste jaren alleen maar beter. Zangeres Lauren Mayberry heeft de kapstok uit haar t-shirt gehaald en danst nu zowaar over het podium. Een oldie als 'Gun' profiteert van de nieuwe live-drummer, en Mayberry neemt vocaal meer risico's.

Waar het schort is echter bij het nieuwe materiaal. Een greep uit de refreinen van hun jongste album Love is dead: 'Get out, get out/ get-get-get out', 'Now we never will/ never will', 'I would hate you till forever-ever-ever-ever', 'Never ever ever ever ever ever ever say die'. Om maar te zeggen: Chvrches moet ergens in een pophandboek gelezen hebben dat herhaling wérkt. Maar soms volgt de praktijk de theorie niet.

Dat het publiek met een aandachtsstoornis kampte door een bepaalde voetbalwedstrijd, deed de zaak ook geen deugd. 'Thank you for, ehm, showing up!', zei Mayberry. 'During the 15 minute overlap with the game at the end of our set, we'll keep you updated on the scores. Maybe.'

Chvrches deed in dat laatste kwartier zijn best om de tent bij het nekvel te pakken middels 'Clearest blue' en 'The mother we share', maar bewees vooral dat enkel de songs niet meegegroeid zijn met de band. De laatste noot viel, en pas dan begon het écht te gonzen: 1-0 voor de Rode Duivels.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in