‘Vandalen Vlooybergtoren zijn ontmaskerd’
Foto: BELGA

De daders van de brandstichting aan de Vlooybergtoren zijn ontmaskerd, zo heeft de burgemeester van Tielt-Winge bekendgemaakt.

‘Op basis van een anonieme brief kennen we de bende’, aldus burgemeester Rudi Beeken (Open VLD). ‘Begin volgende week wordt hun identiteit bekendgemaakt.’ Vrijdagvoormiddag berichtte de VRT al dat er een gouden tip over de daders was binnengekomen bij de burgemeester.

De uitkijktoren op de Vlooyberg, bekend dankzij de Vier-reeks Callboys, werd op 30 juni zwaar beschadigd na een nachtelijke brandstichting. Burgemeester Beeken ontving vrijdagmorgen een brief die naar de daders leidt.

‘De anonieme brief werd donderdag gepost in Brussel. De afzender is onbekend, maar de inhoud van de brief leidt ons naar de daders. Ik noem hen onomwonden de bende van de Vlooybergtoren’, zegt Beeken.

Zo verging het de Vlooybergtoren in betere tijden

 

‘Het gaat om minstens vijf daders uit het Hageland’, aldus Beeken. ‘Zij pleegden in dit stuk van Vlaams-Brabant diverse brandstichtingen. De politie heeft me verzekerd dat het parket de identiteit van de daders begin volgende week bekendmaakt.’

Heropbouw

Eerder werd al beslist om de elf meter hoge zwevende trap te laten heropbouwen, én om die anderhalve meter hoger te bouwen dan hij aanvankelijk was. ‘Dit statement moet symboliseren dat de kracht van een gemeenschap veel groter is dan terroristisch geweld’, aldus Beeken.

Om de kosten te dragen, komt er een benefietfuif met de Callboys als dj’s.