Triggerfinger: Kolossale grooves
Triggerfinger Foto: Koen Bauters
Met gevaar voor eigen leven spreken we je tegen, Josh Homme. De best geklede muzikant op de festivalwei was niet jouw gitarist Troy Van Leeuwen, maar Ruben Block van Triggerfinger. De grijzende gitarist van onze tricolore QOTSA droeg in Klub C een prachtige Nudie-suit waar Gram Parsons zaliger vast een fles whisky veil voor zou hebben gehad. De rode glitterlaarzen maakten het helemaal af.

Samen met de andere sharp dressed men Mario Goossens, Paul Van Bruystegem en Geoffrey Burton – het powertrio is een vierkoppig monster geworden – liet Block meteen de vlam in de pan slaan. ‘Let it ride’ brieste als een wilde stier op zoek naar het laatste stukje malse gras. De metalige bas van Van Bruystegem voelde als een gesel op je rug en Block huilde als een lone wolf. Jup, ook qua sexy swagger moest Triggerfinger niet veel onderdoen voor de Queens.

‘First taste’ en ‘By absence of the sun’ doorboorden de plankenvloer met een gelijksoortige stonerboogie. Maar je kan niet altijd in dezelfde versnelling blijven rijden, beseften ook Block en co. ‘Flest tight’ klampte zich vast aan een smerige maar tegelijk catchy hook en ‘Steady me’ dolde met belletjes, huppelende drumroffels en een call and response à la The Who. 

Drum-off met een achtjarige

‘My baby’s got a gun’ werd afgekloofd tot er enkel nog een kletterend skelet van een oude blueszanger overbleef. Maar de kolossaalste groove was gereserveerd voor, nu ja, ‘Colossus’. Block gordde een basgitaar om en liet ze verstrengelen met die van Van Bruystegem. Het beest met twee ruggen was er niets tegen. 

In onze droomsetlist smeten we daar de seks van ‘Candy killer’ achter. Het werd een... drumsolo van Goossens die overging in een drum-off met Mirko, een achtjarig drumwonder dat zijn kunde op de vellen mocht tonen. Dat gastje heeft zijn toekomst gevonden, maar het intermezzo voegde weinig toe. 

‘All this dancin’ around’ en het van Iggy Pop geleende ‘Funtime’ trokken de bluesy rockgroove gelukkig weer op de rails. ‘We’re having fun’, zong het viertal, en dat was niet gelogen. Triggerfinger mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Deze strakke show was alvast een van de kersen op de taart.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig