Sevn Alias: Meer volk aan de burgertent
Sevn Alias Foto: Koen Bauters
En drie! En twee! En drie-twee-een! Wie niet kon aftellen, heeft dat na de set van Sevn Alias feilloos onder de knie - hij deed het zo'n keer of zeventig.

De shows van de 21-jarige Nederlander zijn er dan ook op gericht het publiek aan het springen te krijgen. Daar heb je weinig meer voor nodig dan een beat en een telraam, leek de rapper te denken: het is dat we 'Kifesh' al eens opzetten in de auto, of we hadden echt geen idee wat hij mompelde.

'Ik ga niet voor je liegen, ik was een beetje zenuwachtig, maar bedankt voor alle love!' stak Alias van wal op The Slope. Het was ook geen evidente opdracht: het kleinste podium bemannen op het moment dat de wei zich splitste in Marshmello- en Queens of the Stone age-fans. Om maar te zeggen: er stond donderdag meer volk bij bepaalde burgerkramen dan bij de afsluiter van The Slope.

Nochtans heeft Alias wat in zijn mars. Hij bulkt van de geestige Nederlandse voetbalraps ('Ren ze voorbij net als Elia/Spitser dan Huntelaar') en 'Patsergedrag' of 'Gass' zijn even catchy als het beste van Lil Kleine en Boef. Alleen hangt er minder controverse rond hem - en lijken zijn beats vaker uit het b-team van de Amerikaanse trap te komen. Volgende keer dan toch maar iets over Hazard rappen?

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in