Vragen bij terugkeer Lisbeth Imbo naar VRT
Foto: Michiel Hendryckx
Dat Lisbeth Imbo (42) terugkeert naar de VRT om in het najaar 'De Zevende Dag' te presenteren, riep vandaag op de nieuwsdienst van de omroep vragen op.

Imbo vertrok enkele jaren geleden bij de openbare omroep om hoofdredacteur te worden bij De Morgen – waar ze na drie jaar alweer vertrok.

Vanwege besparingen geldt er momenteel een aanwervingsstop bij de VRT. Daar heerst in het algemeen grote bezorgdheid over aan de Reyerslaan. De redactieraad wilde daarom van de hoofdredactie uitleg bij de ‘aanwerving’ van Imbo. De hoofdredactie zag daar geen graten in omdat Imbo freelance aan de slag gaat bij de VRT. Ook dat De Morgen tijdens het hoofdredacteurschap van Imbo zo vaak kritiek zou hebben geuit op de omroep, werd door de redactieraad aangekaart.

Imbo gaat het zondagse nieuwsmagazine De Zevende Dag dit najaar samen met Lieven Verstraete presenteren. Ze volgen Xavier Taveirne (die terugkeert naar Radio 1) en Phara de Aguirre op.

Lieven Verstraete is sinds enkele jaren anker bij Het journaal en presentator van het financieel-economische programma De markt. Phara de Aguirre wordt het gezicht van de verkiezingsprogramma’s en start ‘ook enkele nieuwe initiatieven’ op voor de nieuwsdienst.