Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete gaan ‘De zevende dag’ presenteren
Lisbeth Imbo werkte in het verleden voor de VRT al onder meer bij ‘Login’. Foto: VRT

Het vaste presentatieduo van Eén-programma De zevende dag wordt vanaf dit najaar Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Dat schrijft De Morgen en bevestigt de VRT aan De Standaard.

De stoelendans bij de openbare omroep blijft duren. Begin deze maand raakte bekend dat Xavier Taveirne na minder dan een jaar zou stoppen als presentator van De zevende dag, om samen met Michaël Van Drogenbroeck De ochtend te gaan presenteren. Hij was pas in september met Phara de Aguirre voorgesteld als nieuwe presentatoren van De zevende dag, en bij de aankondiging van zijn vertrek, werd niet meteen een vervanger voorgesteld.

Nu dus wel. Vanaf september zullen Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete aan het roer van het zondagochtendprogramma komen te staan. Voor Imbo is het een terugkeer naar een gekend huis, voor Verstraete een switch binnenshuis.

‘Met verkiezingen voor de deur beloven het boeiende nieuwstijden te worden’, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. ‘In zo’n periode wil je je omringen met sterke gezichten. Lisbeth en Lieven zijn uiteraard geen onbekenden [...] Samen vormen ze een sterk duo.’

Exit Phara

Meteen betekent het nieuws ook dat de tijd van Phara de Aguirre bij De zevende dag erop zit. Zij ‘wordt dit najaar het gezicht van het verkiezingsprogramma en zij start ook enkele nieuwe initiatieven op voor VRT NWS’, klinkt het.

Imbo heeft er al een gevulde journalistieke carrière op zitten. Ze begon bij de VRT-radio, waar ze zich vanaf 2000 liet opmerken bij actuaprogramma’s als Voor de dag (later De ochtend) en De wandelgangen. In 2008 werd ze anker bij Terzake, een baan die ze anderhalf jaar lang combineerde met Radio 1, waar ze afwisselend met Annelies Beck De ochtend presenteerde. In 2012 stopte ze met radio, maar haar tv-werk beperkte zich vanaf dan grotendeels tot Login, een programma waarin ze alleen buitenlandse documentaires kon aankondigen. Ze werkte ook bij De Persgroep, onder meer als hoofdredacteur van De Morgen.