Meer busverbindingen tussen België en Frankrijk
Themabeeld: een bus van Flixbus Foto: kristof vadino

Busmaatschappij Flixbus breidt het aanbod in België uit. Er zal een bus per uur tussen Brussel en Parijs rijden en in totaal 200 nieuwe verbindingen bijkomen.

Er wordt niet alleen flink ingezet op bestaande lijnen, er komen ook nieuwe verbindingen bij. Zo zullen reizigers ook van Antwerpen naar Toulouse kunnen, van Brussel naar Orléans of Biarritz, van Lyon naar Namen en van Kortrijk naar Rijsel.

Ook de dagelijkse lijnen tussen Brussel en Amsterdam wordt versterkt, met een frequentie van 26 bussen per dag.

De uitbreiding van het aanbod komt er na een lange spoorstaking in Frankrijk. ‘Tussen België en Frankrijk waren er in sommige weken tot dertig procent meer passagiers dan afgelopen jaar’, zegt Jesper Vis, directeur Flixbus Benelux.

Ook naar de luchthaven

Tijdens de zomer kunnen reizigers ook beroep doen op vervoer naar luchthavens. ‘Vervoersmiddelen moeten beter aan elkaar aansluiten. We zijn daarom ook in gesprek met diverse luchtvaartmaatschappijen om hier nog beter samen te kunnen werken’, zegt Vis.

De lijn Brussel - Schiphol wordt negen keer per dag bediend, en tweemaal vanuit Brugge. In totaal zijn meer dan dertig bestemmingen verbonden met de luchthaven van Brussel Zaventem, waaronder Duitse, Franse en Nederlandse steden.

En ook de trein

Flixtrain werd in maart 2018 geïntroduceerd, en via overstappen zijn er nieuwe reismogelijkheden bijgekomen. ‘Wij staan voor betaalbaar reizen en een duurzaam alternatief voor de auto. Het is ons doel om nóg meer mensen van de overstap naar openbaar vervoer te overtuigen’, zegt ceo van Flixbus André Schwämmlein.

Meer informatie vindt u op de website van Flixbus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in