Leuven wil door politie opgehaalde fietsen online plaatsen
Foto: BELGA

Leuven wil in de toekomst fietsen die door de politie opgehaald werden omdat ze fout gestald waren, op een website plaatsen waar eigenaars kunnen zoeken op bepaalde kenmerken als merk, type en kleur om hun tweewieler terug te vinden.

De stad laat daartoe de nieuwe site www.verlorenofgevonden.be ontwerpen, naar het model van een soortgelijke site die momenteel door het merendeel van de Nederlandse gemeenten wordt gebruikt.

Met dit initiatief wil Leuven iets doen aan het feit dat er zo weinig opgehaalde fietsen teruggeven worden aan de eigenaar. Een mogelijke verklaring is dat mensen niet weten dat het de politie is die hun fiets opgehaald heeft en dat die op die manier ondertussen beland is in de gemeentelijke fietscentrale aan de Diestsesteenweg in Kessel-lo.

In het Vlaams Gewest bestaat al wel de website www.gevondenfietsen.be, maar die wordt niet meer onderhouden door de provincie Antwerpen. Daarom gaat Leuven een beroep doen op een Nederlandse softwaretoepassing, waarbij de fiets wordt geregistreerd en gescand en vervolgens online getoond wordt op een website.

In plaats van de eigenaars te leiden naar deze Nederlandse site, kiest Leuven ervoor een eigen site te maken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig