Juicy: heerlijk kwade meiden
Foto: Koen Bauters

Technische problemen bij aanvang van de set werden professioneel opgevangen door de dames van Juicy. Dan maar gauw even hun socialemediakanalen promoten en hop, de gitaar omgorden om een uitgeklede versie te brengen van een song die wellicht iets aangekleder uit de verf had moeten komen.

Het was allemaal niet erg: Juicy beschikte over voldoende krediet bij het Brusselse publiek om dit euvel probleemloos te overbruggen.

Op naar belangrijkere issues. Zoals Theo Francken; tot twee keer toe spraken ze hun afkeer uit over diens beleid. Waarom ze precies hém zo viseerden, werd niet verduidelijkt.

‘Ik heb nog zoveel te doen’, ‘De zaken gaan goe’; zo zongen de dames mee met de Brusselse rapper Zwangere Guy, die een gastperformance kwam geven. Het klonk schattig en ernstig tegelijk, want de zaken gaan wérkelijk goed voor Juicy. Gehuld in hun spierwitte overalls gaven ze een fijne show ten beste, die warm onthaald werd. Vooral toen ze aankondigden ‘even een oldskool Juicy te brengen’, gingen de handjes de lucht in en werd er druk meegehost op de snelle rhymes die ze op je afvuurden. Wat waren die meiden kwaad, zeg!

In hun enthousiasme en harmonieuze samenzang deed Juicy ons soms wat aan de tweelingzusjes van Ibeyi denken, die hier gisteren nog grote sier maakten. Muzikaal zit Juicy veel uitgesprokener in het urban spectrum, maar qua boodschap zitten ze helemaal in de lijn van Ibeyi. Juicy is de flard strijdvaardige feministische schwung die de Brusselse hiphopscene wel kon gebruiken. Nu die act nog wat duidelijker inkleuren, en we gaan van ‘veelbelovend’ naar ‘klaar om die AB te vullen’. Een grote sprong, maar iets zegt ons dat Juicy alles in zich heeft om ‘m eerder vroeg dan laat te wagen.