Blackwave: Sherlockhoedje met swag
Foto: Koen Bauters
Oké, we moeten het eerst even over de outfits van beide frontmannen hebben. Die waren namelijk assorti, zoals dat in het schoon Vlaams heet. Jay Walker droeg een beige-rood geruite onesie met bijpassend Sherlock Holmes-hoedje. Willem Ardui droeg een broek in dezelfde print, een wit shirt én een heuptasje om de schouder. Daarmee scoor je punten in het hipsterklassement, en deze coole homeboys kwamen er nog mee weg ook.

Maar net zoals de rest van het toegestroomde publiek stonden wij natuurlijk vooral te wachten op een portie sensuele urban vibes (kwestie van deze tweede, bloedhete Couleur Café-dag goed in te zetten). Dat kregen we. Eerlijk gezegd hadden we ook niets anders verwacht. Want sinds we de heren de Trix-club zagen inpakken afgelopen najaar, wisten we dat Blackwave klaar was voor grotere podia.

Het mooiste bewijs daarvan was misschien wel dat ze het aandurfden om te openen met hun grootste hit ‘Big dreams’. Dat is erop vertrouwen dat de rest van je materiaal sterk genoeg is om de rest van je set te vullen. Of dat het geval was? Blackwave had een blazerssectie mee, en een band die shotjes jazz, funk en soul injecteerde in de songs.
Ja dus. 

De twee frontmannen hebben intussen genoeg métier opgebouwd om het publiek mee te krijgen, en hen zelfs te instrueren welk moment van de show ze op hun Insta-story moesten zetten. Alsook om een tweede kostuumwissel in de show te verwerken: plots verschenen Will en Jay in wit-oranje overalls, die niet misstaan hadden in ‘Moonraker’, die spacy Bondfilm. 

Maar we dwalen af. Rondom ons stonden de mensen intussen te dansen. Dan weet je dat het een goeie opener was, deze Blackwave.