Het belooft een tearjerker te worden, de eerste Amerikaanse film van Felix Van Groeningen. Toch als je conclusies mag trekken uit de trailer die van ‘Beautiful boy’ is gelost.

Daarin zie je hoe Steve Carell (’Foxcatcher’, ‘The big short’) de radeloze vader speelt van een jongen die de strijd verliest tegen zijn drugsverslaving. En die jongen, dat is een van dé nieuwe talenten op het grote scherm:

Timothée Chalamet. Het zou wel eens de eerste grote film van Chalamet kunnen worden na ‘Call me by your name’, en voor Woody Allens film ‘A rainy day in New York’.

Van Groeningen ging voor ‘Beautiful boy’ aan de slag met ware gebeurtenissen. Daarvoor baseerde hij zich op het bijzonder lezenswaardige boek dat David Sheff schreef over zijn verslaafde zoon, ‘Beautiful boy: A father’s journey through his son’s addiction’. Maar Van Groeningen groef nog dieper want hij nam er ook de ervaringen van die zoon zelf bij: Nick Sheff vatte zijn kijk op de dingen in ‘Tweak: Growing up on methamphetamines’. Vader en zoon worden dus vertolkt door Carell en Chalamet, twee acteurs die al eens genomineerd werden voor een Oscar.

21 november

Ook Van Groeningen had al eens die eer, met ‘The broken circle breakdown’. Die film gaf Van Groeningen de kans om ‘Beautiful boy’ te draaien bij Plan B, het productiehuis van Brad Pitt. De trailer kan dan ook uitpakken met de producenten van ‘12 years a slave’ en ‘Moonlight’. In de VS brengt Amazon de film naar de cinema’s op 12 oktober. Belgen zullen moeten wachten tot 21 november.

Van Groeningen nam enkele Belgen mee naar Hollywood. De fotografie is van Ruben Impens en de montage van Nico Leunen, met wie Van Groeningen al samenwerkt sinds zijn debuut ‘Steve + Sky’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig