Datalek bij bedrijf achter festivaltickets: ‘Hou je rekening in de gaten’
Foto: DBA

Ticketmaster, het bedrijf dat de kaartenverkoop van onder meer Rock Werchter organiseert, laat weten dat de gegevens van duizenden klanten mogelijk gelekt zijn. ‘Hou je rekening in de gaten op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal.’

Alle internationale klanten van Ticketmaster UK die tussen september 2017 en 23 juni 2018 concert- of festivaltickets hebben gekocht kregen de voorbije dagen een e-mail. Daarin de boodschap dat het bedrijf schadelijke software heeft vastgesteld op een product van een externe leverancier. ‘Minder dan 5 procent van onze klanten wereldwijd is beïnvloed door dit incident. Klanten in Noord-Amerika zijn helemaal niet beïnvloed', klinkt het.

Wie wel kan getroffen zijn, kreeg dus een mail.

Ticketmaster vraagt in de mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen bij een volgende aanmelding. Er wordt ook aangeraden om je rekening in de gaten te houden.

Welke gegevens?

Mogelijk zijn zowel de naam, het e-mailadres, het telefoonnummer, de betalingsgegevens als de aanmeldingsgegevens van de klanten ‘vrijgekomen’, klinkt het.

Al langer bekend?

Ticketmaster zegt in de mail dat het op 23 juni het datalek ontdekte. Maar volgens The Guardian zijn daar twijfels over. De bank Monzo zou al in april gemerkt hebben dat klanten getroffen werden. De bank zegt dat het Ticketmaster al op 12 april gewaarschuwd heeft.

In ons land verkoopt Ticketmaster kaartjes voor festivals zoals Rock Werchter, Suikerrock en Couleur Café. Ook concerttickets voor 50 Cent, Enrique Iglesias, Ry Cooder en Dionne Warwick staan op de website van het bedrijf te koop.