Treinverkeer opnieuw verstoord door stenengooiende jongeren
Foto: BELGA

Voor de tweede avond op rij werd het treinverkeer op het traject tussen Brussel-Noord en Schaarbeek een tijdlang stilgelegd, nadat enkele jongeren vanop een brug stenen hadden gegooid naar de doorrijdende treinen. NMBS waarschuwt opnieuw voor zwaar verstoord verkeer in de volgende uren.

Het treinverkeer vanuit Brussel-Noord werd woensdagavond om 19.45 uur volledig stilgelegd in noordelijke en oostelijke richting omdat er opnieuw jongeren vanop een brug stenen gooiden naar de sporen. Om 20.15 uur werd het treinverkeer hernomen, maar NMBS waarschuwt haar reizigers nog voor vertragingen, die evenwel in de loop van de avond weggewerkt zullen worden.

Volgens de persdienst van de federale politie ging het om jongeren die vanop de Van Praetbrug stenen gooiden naar een voorbijrijdende trein. Eén trein werd daarbij geraakt en raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De federale spoorwegpolitie is ter plaatse gegaan en heeft proces-verbaal opgemaakt, maar kon geen verdachten meer aantreffen.

Het was al de tweede avond op rij dat de NMBS moest ingrijpen. Dinsdag werd het treinverkeer om dezelfde reden anderhalf uur stilgelegd. Dat bracht grote vertragingen mee voor de treinreizigers, enkele treinen werden zelfs afgeschaft.