Van Grieken: ‘Francken stimuleert mensensmokkel die hij zelf zegt te bestrijden’
Foto: BELGA

Vlaams Belang schiet met scherp op de beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om vijftien opvarenden van reddingsschip Lifeline op te vangen. ‘Er gaapt opnieuw een ravijn tussen de stoere woorden van Francken en zijn beleid.’

‘Precies op de dag dat de N-VA via sociale media het sluiten van de buitengrenzen propageert, doet Francken precies het omgekeerde. Er gaapt een kloof breder dan de Middellandse Zee tussen de beloftes die Francken maakt en het beleid dat hij voert’, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op het nieuws dat ons land vijftien van de 230 opvarenden van de Lifeline zal opvangen.

Hij verwijst in een persbericht naar de woorden die Francken uitsprak in maart 2017 nadat Artsen zonder Grenzen bootvluchtelingen had gered en naar Europa had gebracht. ‘Blijf er weg, jullie maken het alleen maar erger’, waarschuwde de staatssecretaris toen. Reddingsacties op de Middellandse Zee zouden volgens hem een aanzuigeffect hebben, met op het einde van de rit meer verdronken vluchtelingen tot gevolg.

‘De staatssecretaris stimuleert de veerdienst én de mensensmokkel die hij zelf zegt te bestrijden’, besluit Van Grieken.