Treinverkeer in hele land verstoord na vandalisme
Foto: BELGA

Het spoorverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek werd dinsdagavond een tijdlang onderbroken uit voorzorg, nadat enkele jongeren vanaf een brug in de buurt van het station stenen naar de doorrijdende treinen hadden gegooid. Het treinverkeer blijft nog de hele avond zwaar verstoord in het hele land.

Het treinverkeer op het traject tussen Brussel-Noord en Schaarbeek werd om 18.30 uur stilgelegd, nadat een aantal jongeren vanop een brug met stenen gooiden naar de passerende treinen. Er reden daardoor geen treinen vanuit Brussel-Noord naar Brussels Airport, naar Leuven en naar Antwerpen. Zelfs vanuit Denderleeuw werden treinen tegengehouden omdat de noord-zuidverbinding oververzadigd was.

Rond 19.45 uur werd het treinverkeer opnieuw hernomen, nadat de politie (die ter plaatse was gekomen) daarvoor de toestemming had gegeven. Volgens de federale politie is er voor het incident nog niemand opgepakt.

'Omdat het treinverkeer dat door de noord-zuidverbinding moet anderhalf uur heeft stilgelegen, zullen er de komende tijd nog heel wat gevolgvertragingen zijn en sommige treinen zullen afgeschaft worden’, aldus Thomas Baeken, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel. Die hinder is voelbaar in het hele land.