Ook Jack Daniel’s 10 procent duurder door handelsoorlog
Foto: REUTERS

Het handelsconflict tussen Europa en de VS wordt ook voor de consument voelbaar. Whiskey-merk Jack Daniel’s verhoogt zijn prijzen in de EU.

Slecht nieuws voor whiskeyliefhebbers. Het moederconcern van Jack Daniel’s, Brown-Forman, denkt dat de verkoopprijzen in de Europese Unie met zo’n 10 procent zullen stijgen. De exacte prijsverhoging kan wel nog schommelen van land tot land.

Volgens een woordvoerder van Brown-Forman zal de prijsverhoging binnenkort doorgevoerd worden. De prijzen in Mexico, die recent stegen door de handelsoorlog, zullen niet verder verhoogd worden.

Harley-Davidson

Vrijdag gingen de Europese heffingen in op Amerikaans staal en producten als spijkerbroeken van Levi Strauss, Harley-Davidson-motoren, pindakaas en whiskey als reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium.

Als reactie daarop liet motorbouwer Harley-Davidson gisteren weten dat de prijs van de iconische motorfietsen in Europa gemiddeld met 2.200 dollar (omgerekend 1.900 euro) zou moeten stijgen en dat het bedrijf daarom een deel van de productie wil verhuizen buiten de VS, om de importtarieven te omzeilen.

170 landen

Jack Daniel’s is waarschijnlijk een van de bekendste whiskeymerken van de wereld en wordt vaak beschouwd als Amerika in een fles. Jack Daniel’s wordt verkocht in meer dan 170 landen. Ongeveer een kwart van de omzet van het bekende whiskeymerk wordt gerealiseerd in Europa.