Roeselare stelt met Nederlandse linksachter vijfde zomeraanwinst voor

1B-club Roeselare heeft maandag de transfer van de Nederlander Kenny van der Weg aangekondigd. De linksachter komt transfervrij over van de Schotse eersteklasser Hamilton Academical en tekende een contract van één seizoen op Schierveld.

De 27-jarige Van der Weg begon zijn carrière in Nederland bij NAC Breda (2012-2016). Vervolgens volgden twee avonturen in Schotland, bij Ross County (2016-2018) en Hamilton Academical (2018). Bij die laatste club kwam hij sinds half februari tot elf officiële duels.

Van der Weg is de vijfde inkomende transfer van de West-Vlamingen in deze zomermercato. Eerder trok Roeselare ook al verdedigers Andrei Camargo (Lierse) en Fazli Kocabas (Wallonia Walhain), middenvelder Stijn De Smet (Kortrijk) en aanvaller Ben Yagan (Dessel Sport) aan.

Roeselare hervatte maandagvoormiddag de trainingen. Er stonden 23 spelers op het oefenveld waaronder ook Danzell Gravenberch (blijft wellicht jaar langer op Schiervelde) en tester Luis Peralta. Afwezig waren Damman (nog niet volledig hersteld na operatie aan beide enkels) en Devos (examens). In de namiddag volgde nog een tweede training.