Brussel heeft er opnieuw een seksueel getinte muurschildering bij
Foto: BELGA

Aan het Brusselse kanaal is op een muur aan de Koolmijnenkaai een nieuwe seksueel getinte fresco opgedoken. Op de muurschildering is een hand van een vrouw te zien die zichzelf lijkt te bevredigen.

Dat meldt Bruzz maandag. Het fresco is de zoveelste in een lange reeks van controversiële muurschilderingen. De artiest die de fresco’s aanbrengt, is bovendien nog altijd niet gekend. Er loopt ook geen onderzoek naar de identiteit van de kunstenaar. Al circuleert al langer de naam van Bonom als het over dit soort werken gaat.

De eigenaar van het gebouw mag op eigen initiatief de muurschildering verwijderen en kan zelf ook een klacht indienen bij het parket.

Overkant

Brussel heeft er opnieuw een seksueel getinte muurschildering bij
In dezelfde buurt is deze fresco al langer te zien. Foto: BELGA

De beeltenis van de masturberende hand die maandag opdook, kijkt uit op een ander fresco aan de overkant van het kanaal, vlakbij het Klein Kasteeltje, waarop eveneens een vrouw die zichzelf bevredigt is te zien.

In april 2018 dook er recent nog een ‘kakmuur’ op aan de Akenkaai, in de buurt van het nieuwe museum Kanal - Centre Pompidou. Eerder waren er ook al de zogenaamde ‘anusmuur’, de ‘penismuur’ en de ‘penetratiemuur’.