In een nieuwe aflevering van Carpool Karaoke pikt tv-presentator James Corden niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney op met zijn wagen. Samen gaan ze op een heerlijk avontuur door Liverpool, de thuisstad van Macca. Dat levert tranen van plezier op, maar ook van ontroering.

Paul McCartney bezoekt thuisstad Liverpool en verrast fans
Foto: Rob Grabowski/Invision/AP

Corden rijdt door Liverpool met ex-Beatle Paul McCartney. De 75-jarige bassist, zanger en pianist blijft niet in de auto zitten met de presentator, maar geeft hem een rondleiding door zijn thuisstad. Zo gaan ze langs bij de barbier uit het nummer Penny Lane, trekken ze naar het geboortehuis van McCartney en maken ze ontzettend veel plezier.

Wanneer Macca vertelt waar hij de inspiratie haalde voor de hit ‘Let It Be’ ‘Ik droomde over mijn overleden moeder, en ze zei ‘Alles komt goed, Let it be.’ Toen McCartney wakker werd schreef hij er een nummer over. ‘Mijn opa zou dit zo geweldig gevonden hebben’, zegt Corden emotioneel. ‘Dat vindt hij er nu ook van’, zegt McCartney.

Op het einde van de rondleiding stoppen ze in een bar waar McCartney vaak pinten dronk, en waar de bezoekers uit het niets verrast worden door een optreden van de held van Liverpool. De commentaren op sociale media zeggen alles: ‘De beste Carpool Karaoke ooit.’ Corden zal het niet tegenspreken.