Deze landen zijn deze zomer de goedkoopste bestemmingen
Ook deze Angkor Wat kunt u (relatief) goedkoop gaan bezoeken. Foto: The Art Archive / Neil Setchfield

De Franse tak van de Britse reissite Skyscanner heeft een lijst samengesteld met de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld. Daarvoor werd onder meer gekeken naar de prijs van een pintje, de kosten van een taxirit van vijf kilometer, de prijs van een overnachting in een driesterrenhotel en vluchten vanuit Parijs.

Skyscanner analyseerde prijzen op pintprice.com om de prijs van een biertje op verschillende bestemmingen te achterhalen. Het allergoedkoopste bier vind je in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hier betaal je amper 0,53 cent voor een glas. Via de site numbeo.com kwamen ze verschillende variabelen zoals de gemiddelde prijs van een goedkope maaltijd, een korte taxirit, en de gemiddelde kosten van levensonderhoud in vergelijking met Frankrijk te weten.

In India betaal je het minst voor je eten (reken daarvoor op 2,06 euro). Ook een taxiritje kost hier het minst. Voor 1,37 euro brengt die je al vijf kilometer verder. Die bedragen werden opgeteld bij de gemiddelde prijs per nacht voor een tweepersoonskamer in een driesterrenhotel in de hoofdstad en de prijs van een retourvlucht in augustus 2018. Tip: het allergoedkoopste hotelverblijf boek je in Bolivia met een gemiddelde van 36 euro per nacht.

Uit de som blijkt dat vakantiegangers het goedkoopst af zijn als ze een verblijf boeken in Hongarije. De top drie van de goedkoopste bestemmingen wordt aangevuld door Bulgarije en Griekenland.

1. Hongarije

Totaalprijs verblijf op basis van de criteria: 284 euro

2. Bulgarije

Totaalprijs: 316 euro

3. Griekenland

Totaalprijs: 448 euro

4. India

Totaal: 616 euro

5. Cambodja

Totaalprijs: 788 euro

6. Vietnam

Totaalprijs: 819 euro

7. Sri Lanka

Totaalprijs: 829 euro

8. Honduras

Totaalprijs: 874 euro

9. Argentinië

Totaalprijs: 1.153 euro

10. Bolivia

Totaalprijs: 1.198 euro

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in