Time zet huilende kleuter en neerkijkende Trump op cover
Foto: Time

Het Amerikaanse weekblad Time maakte een opvallende fotomontage. Op de cover staat een wenende kleuter samen met president Trump, die neerkijkt op het kind. Verder staat er ‘Welcome to America’ als bijschrift.

Het magazine neemt zo het migratiebeleid van de Amerikaanse regering op de korrel. Het beeld is een montage. De foto van het huilende meisje ging eerder al de wereld rond en is een beeld van fotojournalist John Moore. Het meisje huilde toen de grenswachten haar moeder fouilleerden, nadat ze zonder geldige papieren de Mexicaanse grens waren overgestoken. Moeder en dochter kwamen uit Honduras.

Omdat de foto van het meisje zo snel de wereld rondging, gaat de redactie van Time er van uit dat lezers beseffen dat de cover om een fotomontage gaat.

Time zet huilende kleuter en neerkijkende Trump op cover
De originele foto van het huilende meisje Foto: AFP

President Trump voerde een beleid van nultolerantie aan de grens. Alle volwassenen die illegaal de grens overstaken, werden gearresteerd. Minderjarigen werden opgevangen in centra. Gevolg van dit beleid was dat kinderen werden gescheiden van hun ouders. Trump kondigde woensdag een einde van het scheidingsbeleid af, maar het is niet zeker hoe de gezinnen elkaar kunnen terugvinden. Onder de nieuwe regeling zullen families nu samen in detentie gehouden worden, in plaats van apart.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig