NMBS komt met alternatieve dienstregeling voor 48 urenstaking
Foto: IMAGEGLOBE

De NMBS werkt een aangepaste treinregeling uit voor de treinstaking van donderdag 28 juni om 22 uur tot en met zaterdag 30 juni. Het is de eerste keer dat de minimale dienstverlening in werking treedt.

De NMBS gaat op basis van de beschikbare medewerkers een aangepaste dienstregeling uitwerken voor de de periode van donderdag 28 juni om 22 uur tot en met zaterdag 30 juni. De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor houdt dan een 48 urenstaking tegen de pensioenplannen.

Als de staking effectief doorgaat, wat de socialistische spoorvakbond donderdag heeft bevestigd, wordt het de eerste keer dat de minimale dienstverlening in werking treedt. Spoorlui moeten daardoor ten laatste maandag (72 uur voor de staking) laten weten of ze werken of niet.

Reizigers kunnen de aangepaste regeling vanaf woensdagavond 27 juni om 22 uur raadplegen op de website van de NMBS. De spoormaatschappij raadt haar reizigers verder aan om zowel de dag voor de staking als net voor het vertrek naar het station op de online routeplanner te kijken of hun trein effectief rijdt. Ook voor informatie over het internationaal treinverkeer kunnen reizigers terecht op de website.