Graspop, waar zelfs de bands hun kinderen meebrengen
The Pink Slips Foto: Koen Bauters

‘Guns n’ Roses Family’, wijst een pijl in de backstage de weg voor de entourage van de metalgroep. Daarbij: de dochter van de bassist, die vandaag met haar eigen groep op Graspop speelde en gisteren Axl Rose naar een Antwerps zaaltje kreeg.


Een pintje pakken met Axl Rose? Op Graspop zijn we er (nog) niet in geslaagd, maar gisteren overkwam het wel een fan in het Antwerpse zaaltje Kavka. Daar speelden The Pink Slips, de groep van Grace McKagan. In het publiek: haar vader Duff McKagan, bassist van Guns n’ Roses, en Axl Rose. ‘Dat is een zaal van 6 op 6, echt heel klein’, vertelde fan Paulus Ielegems op Studio Brussel. ‘Wij stonden echt alleen binnen. Tot plots Axl Rose met zijn entourage binnenstapte.’

Op Graspop kwam er trouwens nauwelijks meer volk kijken naar The Pink Slips: voor het eerste optreden op de mainstage stond slechts een handvol fans vooraan. Niet dat het de frontvrouw deerde: de blondine met uitgelopen lippenstift en roze eyeliner kronkelde wellustig over het podium, terwijl de stevige poppunk van haar (mannelijke) band met vettige bassen knipoogde naar The Kills en Blondie.

Er zijn trouwens nog wel meer metalheads die graag hun familie meenemen op tournee. Stond vorig jaar op Graspop: As Lions, de groep van Austin Dickinson. En dat is dan weer de zoon van … Bruce Dickinson van Iron Maiden. We hebben Bruce nog niet kunnen vragen waarom zijn zoon dit jaar níét meekomt naar het festival, maar mogelijk zitten de erg matige recensies er voor iets tussen.

Wie wel tot drie keer toe mocht langskomen op Graspop, was Lauren Harris (in 2007, 2008 en 2009). Zij is de dochter van Iron Maiden-oprichter Steve Harris. In 2012 kwam ze trouwens nog eens terug met haar nieuwe band Six Hour Sundown. In 2013 stampte ze nog haar nieuwe muzikale project Kingdom of I uit de grond, maar daarmee schopte ze het niet tot op de Metal Meeting. Blijkbaar kan je familienaam net zo goed een schaduw werpen die je maar moeilijk van je afgeworpen krijgt. 

Desalniettemin: wie dacht dat hij op Cactus, Sfinks of Dranouter moest zijn voor een gezellig familiefestival, is eraan voor de moeite. Neem dit weekend gewoon uw kroost mee naar Dessel. Dat doen de muzikanten daar ook.