De Croo hekelt mogelijke overname Brutélé door Telenet
Foto: BELGA

Minister van telecommunicatie Alexander De Croo (Open VLD) is geen voorstander van een overname van het Brusselse Brutéle door Telenet. ‘Dat zou een duopolie in de telecomsector opnieuw een stapje dichterbij brengen’, zegt De Croo.

De Croo ziet in de overname-ambities van de Brusselse kabelaar Brutélé door Telenet enkel maar een bevestiging dat het zaak is waakzaam te zijn in de telecomsector. ‘Als zo’n overname zou plaats vinden, is dat weer een stapje richting duopolie. Dit is een reden te meer om bij de veiling van de spectrumlicenties ruimte te laten voor een vierde speler’, reageert De Croo.

Telenet heeft een niet-bindend bod gedaan op Brutélé. Als die overname lukt wordt Telenet in Brussel een speler die de hele lokale markt aanbiedt. In 2016 nam het al de Brusselse speler SFR Belux over. Telenet droomt ook al lang van een mogelijke overname van het Waalse Voo.

De Croo is voorstander van een vierde speler in de mobiele markt om zo de prijzen te kunnen drukken voor de consument. De gevestigde telecomspelers, zoals Telenet en Proximus zijn hevig tegenstander van die plannen.