In juni 2019 wordt een nieuwe ‘Thalys Soleil’ ingehuldigd tussen Brussel en Bordeaux. Tijdens de zomermaanden kunnen reizigers tussen de twee steden reizen in iets meer dan vier uur. Er komen ook twee bestemmingen in het oosten van Parijs bij.

Vanaf april volgend jaar zal het oosten van Parijs dankzij twee nieuwe bestemmingen - Roissy-Charles de Gaulle (bij de luchthaven) en Marne-la-Vallée, het station vlakbij Disneyland Parijs - in directe verbinding staan met zowel Brussel, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol als Amsterdam, kondigt Thalys aan in een persbericht.

Daarnaast wordt tussen Brussel en Bordeaux in juni 2019 een nieuwe ‘Thalys Soleil’ ingehuldigd. Vanaf 40 euro kunnen reizigers elke zaterdag met die nieuwe zomerse treinrit in 4.07 uur reizen tussen de twee steden.

‘We streven ernaar om als bedrijf zowel digitaal sterk te staan als om een honderd procent Europese cultuur te bestendigen. Het sleutelwoord is ambitie, met het oog op een internationale mobiliteit die steeds toegankelijker én duurzamer wordt voor iedereen’, zegt ceo Agnès Ogier.

Nieuw design

De Thalys-treinen zelf worden ook in een nieuw kleedje gestoken door de Belgische designer Axel Enthoven (Yellow Window), met designadvies van de Franse ontwerpster Matali Crasset. In die treinstellen zullen ook meer plaatsen ingericht worden voor fietsen. De renovatieronde zal in 2022 voltooid zijn.