De Nederlandse politie heeft de chauffeur aangehouden die vanochtend op een groep voetgangers inreed nabij Pinkpop. Bij de aanrijding viel een dode en raakten drie voetgangers zwaargewond. De 34-jarige verdachte uit het nabijgelegen Heerlen meldde zichzelf vanochtend bij de politie.

Een man reed maandagochtend rond 4 uur met een bestelbusje in op festivalgangers aan de Mensheggerweg in Landgraaf, in Nederlands-Limburg. Die ligt vlakbij Camping B van Pinkpop, het muziekfestival dat afgelopen weekend plaatsvond in Landgraaf.

Daarbij viel één dode, een 35-jarige man uit Heerlen, en drie zwaargewonden. Het gaat daarbij om een 30-jarige man uit Landgraaf en een man (26) en vrouw (23) uit Heerlen. De drie gewonden werden naar ziekenhuizen in Heerlen en Maastricht gebracht en verkeren nog steeds in kritieke toestand. 

Motief onbekend

De bestuurder van het busje, vermoedelijk een witte Fiat met Nederlandse nummerplaat, pleegde vluchtmisdrijf. Om iets na 11 uur maakte de politie bekend dat de chauffeur werd aangehouden voor doodslag een poging doodslag. 'Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen', meldde het Nederlandse Openbaar Ministerie vanmiddag op een persconferentie. 'Hij heeft vanochtend zelf de politie gebeld om zich te melden. Daarop werd hij opgepakt in Amsterdam.' De man vertelde de politie ook waar hij zijn bestelbusje had achtergelaten.

Over het motief van de man kon het OM nog niets zeggen. 'Dat zal moeten blijken uit zijn verhoor. De man wordt op dit moment vanuit Amsterdam overgebracht, waarna we hem uitgebreid zullen verhoren.'

De organisatie van Pinkpop liet in een korte verklaring op Twitter weten diep geschokt te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie.  ‘Het is keihard wakker worden’, liet ook burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf weten. ‘Het is gewoon verschrikkelijk wat er met de slachtoffers is gebeurd.’