Lil’ Kleine: Ho, hey, Hazes
Foto: Koen Bauters

Werchter Boutique openen: het was geen kat in ‘t bakkie voor Lil’ Kleine. De wei was nog aan het volstromen toen hij aantrad met ‘Ik heb 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt’, een leus die slechts matig werd meegezongen.

Het was grootspraak zoals we die intussen van Lil’ Kleine gewoon zijn. Het moet gezegd dat Jorik Scholten zijn zelf gecreëerde typetje geloofwaardig belichaamde: hij vond een evenwicht tussen de arrogantie die zijn poenpakkerstypetje vereist en het fatsoen van de ideale schoonzoon.

Speciaal voor de ouders die zijn jongste fans vergezelden, sloot Lil’ Kleine af met André Hazes. De schriele rapper met het pubersnorretje bracht helaas geen cover. Hij liet zijn dj ‘Zij gelooft in mij’ draaien. De wei zong mee, maar de sfeer was weg.

Lil’ Kleine moest het vooral hebben van de reggaeton-ritmes in zijn hits. Op ‘Krantenwijk’ was het heupwiegen troef. ‘Loterij’ droeg hij op aan alle dames, die zijn geste wel konden appreciëren en enthousiast meezongen en dansten. Op ‘Alleen’ gingen alle handjes gedwee heen en weer. Tussendoor moesten we van Lil’ Kleine ook al eens van ho-hey doen. Voor het publiek was dat allemaal best. Achteraan op de wei lagen mensen te zonnebaden op hun picknickdekentjes, maar in de buurt van het podium kreeg Lil’ Kleine toch een bescheiden feestje voor mekaar.

‘Laten we in deze tijden van oorlog, terrorisme en andere stomme dingen goed zorgen voor elkaar’, sprak Lil’ Kleine - vrij naar de woorden van wijlen burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Onder dat patserpantser van Lil’ Kleine schuilt een aardige jongen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in