Voormalige topman Carrefour ziet af van vertrekpremie
Georges Plassat Foto: REUTERS

Georges Plassat, die tot vorige zomer de ceo was van supermarktketen, zal zijn vertrekpremie van bijna 4 miljoen euro toch niet incasseren. Dat heeft hij besloten onder druk van werknemers, vakbonden en de Franse overheid.

Volgens Carrefour ziet Plassat, die in juli opstapte, vrijwillig af van de premie. Een clausule in zijn contract gaf hem recht op de uitkering, maar hij maakt geen gebruik van die optie, klinkt het nu.

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd de vertrekpremie van Plassat met 68 procent van de stemmen goedgekeurd. Het leverde wel veel boegeroep op vanop de banken van de vakbonden en ook bij bepaalde kleinere aandeelhouders.

Ook in de Franse media verschenen negatieve reacties. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire had al gezegd dat de vergoeding ‘onbegrijpelijk’ was, gezien de penibele staat waarin hij het bedrijf had achtergelaten.

Herstructurering

In België gaat Carrefour ook door een moeilijke periode. Het bedrijf kondigde vorig jaar een zware saneringsronde aan, maar deze week werd duidelijk dat toch minder dan 1.000 mensen hun job zouden verliezen. Sommige werknemers zouden vanaf 56 jaar met pensioen kunnen gaan.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig