Bobbejaanland gaat bezoekers wegen voor ze op attracties stappen
Foto: joris herregods
Wie een bezoek brengt aan Bobbejaanland, kan gevraagd worden om op de weegschaal te gaan staan. Door bezoekers te wegen, hoopt het pretpark bij de betreffende attracties onder de gewichtslimiet te blijven en het pretpark zo veiliger te maken.

Een woordvoerster van het pretpark legt aan de Nederlandse krant De Telegraaf uit dat de nieuwe maatregel is genomen vanuit het hoofdkantoor in Madrid. Bobbejaanland behoort sinds 2004 tot de Spaanse pretparkengroep Parques Reunido. 'Er geldt een duidelijke gewichtslimiet voor onze attracties en bij twijfel moeten we de gasten kunnen wegen', klinkt het.

Er zijn weegschalen te vinden bij waterattractie El Rio, de indoorwaterbaan Indiana River, de Bootvaart en de boomstamattractie Wildwaterbaan. Er wordt gekeken naar het maximale totaalgewicht van de gondel en in geval van twijfel zullen bezoekers gewogen worden. De woordvoerster van het park benadrukt wel dat het om een proefproject gaat en dat niet elke bezoeker gewogen zal worden.

Volgens pretparkensite Looopings.nl staan de regels op dit moment nog niet vermeld op informatieborden bij de attracties. Ook op de site van Bobbejaanland is er van de weegschalen nog geen sprake.