Vijfde plofkraak, nu op ING-kantoor in Wallonië
Foto: Photo News

Opnieuw hebben dieven een plofkraak gepleegd in ons land. De vijfde inmiddels. De buit is nog onbekend.

Eerder maakten dieven ook al een buit van 400.000 euro uit een ING-kantoor in Kinrooi, 250.000 uit een geldautomaat van Bpost in Buggenhout, 70.000 euro uit een KBC-automaat in Tielt-Winge en een nog onbekende buit in Boechout uit een Bpost-automaat.

Deze keer gaat het om een ING-kantoor in Seneffe, in de provincie Henegouwen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De dieven slaan nu voor de eerste keer toe in Wallonië. 

De techniek van de dieven is telkens dezelfde: ze gebruiken geen explosieven, maar spuiten gas in de gleuf van de geldautomaat en brengen het toestel tot ontploffing. Daarbij worden de inktpatronen weggekatapulteerd.

In ons land is deze techniek nieuw. Nederland en Duitsland worden al langer door plofkraken met gas geplaagd.

Dringend overleg

Door de aanhoudende golf van plofkraken heeft Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, vanochtend intern overleg met de Belgische banken gehad. Na de middag zal Febelfin contact hebben met de minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA). 'We willen zo snel mogelijk nagaan welke maatregelen zich op korte en op lange termijn opdringen', aldus Isabelle Marchand, woordvoerster van Febelfin

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in