VS-justitieminister citeert Bijbel om scheiding migrantenkinderen van ouders te verdedigen
‘Illegaal de VS binnendringen is een misdrijf (...) En kinderen hebben, beschermt je niet’, zei Sessions. Foto: AFP

Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions heeft donderdag de scheiding van gezinnen zonder papieren gerechtvaardigd door uit de Bijbel te citeren. Door de verontwaardiging bij de Democratische oppositie en de groeiende onvrede in Republikeinse rangen wees hij op de noodzaak om de wet na te leven.

‘Ik zou u kunnen verwijzen naar apostel Paulus en zijn duidelijke en wijze gebod (...) dat het nodig is om de wetten van de regering te gehoorzamen, want het is God die ze uitgevaardigd heeft om orde te garanderen’, zei Sessions in een speech die volledig aan het onderwerp gewijd was. In de VS werd er donderdag geprotesteerd tegen de maatregel.

‘Illegaal de VS binnendringen is een misdrijf. (...) En kinderen hebben, beschermt je niet’, zei Sessions. Hij herinnerde eraan dat hij het openbaar ministerie de opdracht gaf om elke illegale oversteek van de grens vanuit Mexico te vervolgen wegens de ‘nultolerantiepolitiek’ van president Donald Trump.

De woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, wilde niet onmiddellijk commentaar kwijt op de uitspraken. Ze zei wel dat het ‘zeer Bijbels is om de wet te respecteren’.

Sinds oktober zijn al honderden kinderen van hun ouders gescheiden aan de grens. Onder hen ook families die asiel aanvroegen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig