De Croo hoeft hulp van Peeters niet
Alexander De Croo en Kris Peeters Foto: BELGA

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) is niet van plan om met zijn collega Kris Peeters (CD&V) te overleggen over een lancering van een vierde telecomoperator op de Belgische markt.

De Croo zit niet te wachten op een overlegronde met Kris Peeters. De minister van Consumentenzaken wil bekijken of een nieuwe telecomspeler wel in het belang is van de consument. De Croo wil een vierde mobiele speler op de markt om de concurrentie aan te wakkeren en zo de prijzen te drukken.

Peeters nodigde de drie huidige mobiele netwerkoperatoren samen met De Croo uit voor overleg. Hij wil ‘op basis van feiten en cijfers nagaan of het faciliteren van een vierde operator een wenselijke optie is’. Telenet wil alvast ingaan op die uitnodiging, zei topvrouw Ann Caluwaerts vanmorgen op de radio.

Maar zo’n overleg is volgens De Croo niet nodig. ‘De onafhankelijke telecomregulator BIPT heeft reeds hoorzittingen met alle spelers gehouden over een mogelijke vierde mobiele netwerkoperator. Het kwam tot de conclusie dat een vierde speler en meer concurrentie een goede zaak zouden zijn voor de verdere ontwikkeling van de telecommarkt’, klinkt het bij zijn kabinet. ‘Er is geen enkele behoefte om dit proces nog eens op een halfslachtige en gepolitiseerde manier over te doen. Bovendien is het BIPT de enige die de analyse in alle neutraliteit kan maken.’