App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden
Foto: afp

De Deense app Too Good to Go, die strijdt tegen voedselverspilling, heeft sinds zijn lancering in België 15.000 maaltijden van de vuilnisbak gered.

Alleen maar winnaars bij Too Good to Go. Restaurant­houders hoeven hun overschotten niet meer weg te gooien, ze kunnen er zelfs een cent aan verdienen. De voedselverspilling wordt kleiner. En klanten die niet te kieskeurig zijn, kunnen voor een prikje een verse maaltijd af­halen.

Sinds de lancering in maart hebben zowat 50.000 mensen zich geregistreerd. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan. Horecazaken kunnen in de app elke dag hun aanbod aan restjes plaatsen, en klanten kunnen snel de dichtst­bijzijnde zaken lokaliseren. De restaurants kiezen zelf de prijs, maar het moet sowieso minder dan de helft zijn. Ook de betaling verloopt via de app.

Intussen doen meer dan 350 restaurants in meer dan zeven grote Vlaamse steden mee: Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Mechelen. Ook supermarkten zijn geregistreerd, zoals de plaatselijke Delhaize en Carrefour Express.

Voor de zomer wil Too Good To Go naar Brussel trekken, om daarna uit te breiden naar de rest van België.

Too Good to Go is drie jaar ge­leden in Denemarken opgericht, en is sindsdien heel Europa aan het veroveren, met al 1,5 miljoen klanten en meer dan 3.000 horecazaken.

App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden
Foto: rr