Economisch topadviseur Larry Kudlow kreeg hartaanval
Kudlow kwam afgelopen weekend nog in het nieuws omdat hij de Canadese premier Justin Trudeau ervan beschuldigde tijdens de G7-top de VS een mes in de rug te hebben gestoken. Foto: REUTERS

Larry Kudlow, de economische topadviseur van het Witte Huis, heeft een hartaanval gehad. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump dinsdagochtend gezegd op Twitter. Hij maakt het goed en zal spoedig herstellen, meldde Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders.

‘De geweldige Larry Kudlow, die zo hard gewerkt heeft rond handel en de economie, heeft net een hartaanval gehad. Hij is nu in het Walter Reed Medical Centre’, tweette Trump net nadat hij aan was gekomen in het Capella Hotel in Singapore, waar hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal ontmoeten.

Kudlow kwam afgelopen weekend nog in het nieuws omdat hij de Canadese premier Justin Trudeau ervan beschuldigde tijdens de G7-top de VS een mes in de rug te hebben gestoken. Hij verklaarde ook dat Trudeau ‘collateral damage’ veroorzaakte voor de ontmoeting met Kim Jong-un.

Aanleiding was de uitspraak van Trudeau aan het einde van de G7-top dat het ‘beledigend’ is om de nationale veiligheid te gebruiken als rechtvaardiging voor de tarieven op staal en aluminium uit Canada. Trudeau stelde ook dat Canada zeker zal reageren met heffingen op Amerikaanse producten.