Vakbonden en directie bereiken compromis bij Carrefour
Foto: REUTERS

De vakbonden en de directie van Carrefour België zijn een compromisvoorstel overeengekomen. Dat zeggen de socialistische vakbond SETCa-BBTK en de directie maandagavond. Het document, waarover vakbond noch directie details kwijt willen, zal tegen het eind van de week voorgelegd worden aan het personeel.

Myriam Delmée, vicevoorzitster van de socialistische bond, wilde geen details kwijt over de inhoud van het compromis, om de primeur voor de achterban te bewaren. Een gelijkaardig geluid bij de woordvoerder van Carrefour België, Baptiste van Outryve, die geen commentaar wenste te geven over de inhoud van het compromis. Directie en bonden zaten volgens hem maandagavond nog samen om ‘enkele punten’ te bespreken, maar dat ging niet meer om feitelijke onderhandelingen.

De directie van Carrefour kondigde in januari een herstructurering aan waarbij 1.233 jobs in België bedreigd waren. De onderhandelingen tussen vakbonden en directie maakten afgelopen week pas op de plaats. Een marathonvergadering van 20 uur leidde donderdagnacht niet tot een akkoord.