Kim Jong-un verrast met avondwandeling in Singapore
Foto: EPA-EFE

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un koppelt het nuttige aan het aangename tijdens zijn verblijf in Singapore, waar hij dinsdag een historische ontmoeting heeft met de Amerikaanse president Donald Trump.

Kim Jong-un maakte er maandagavond, onder begeleiding van een politie-escorte, een avondwandeling langs de belangrijkste toeristische trekpleisters.

De avondwandeling van de Noord-Koreaanse dictator was op de lokale televisie te volgen. Hij reed in een konvooi door de stadstaat en bezocht er onder meer de Waterfront-tuinen en Marina Bay.

Kim Jong-un kwam net als de Amerikaanse president Donald Trump zondagavond aan in Singapore. Hij had wel al een ontmoeting met de Singaporese premier Lee Hsien Loong. Ook Donald Trump sprak Lee al.

De historische ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un is voorzien voor dinsdagochtend plaatselijke tijd, maandagnacht in België. Het is de eerste keer dat een Amerikaanse president in functie en een Noord-Koreaanse leider elkaar ontmoeten.

De Amerikaanse president hoopt dat hij de wereldvrede kan dienen als hij Noord-Korea kan overtuigen om af te zien van zijn kernwapens. Kim Jong-un wil dan weer dat de Amerikanen uit de regio vertrekken en hun sancties tegen zijn land intrekken. Hun belangen liggen mijlenver uit elkaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in