Voorzitter Jong N-VA over geweigerde migranten: ‘Return to sender’
Het ngo-schip Aquarius pikt een houten bootje met vluchtelingen op in de Middellandse Zee. Foto: AP

Tomas Roggeman, jongerenvoorzitter van N-VA, heeft zich nogal apart uitgelaten over de 629 migranten die de toegang werden ontzegd door zowel Malta als Italië. ‘Return to sender’, tweette hij. Even later verwijderde hij het bericht.

‘Return to sender’, tweette Roggeman laconiek als reactie op het nieuws dat zowel Malta als Italië weigeren 629 migranten op te vangen. De voorzitter van Jong N-VA verwees daarmee naar het gelijknamige Elvis-nummer.

Voorzitter Jong N-VA over geweigerde migranten: ‘Return to sender’
Foto: twitter

Vandaag raakte bekend dat Spanje het schip Aquarius, dat 629 migranten aan boord heeft die op de Middellandse Zee zijn gered, wil laten aanmeren. Italië had er zondag mee gedreigd geen boten met geredde bootvluchtelingen meer toe te laten als Malta zich niet ontfermt over de opvarenden. Uiteindelijk is het Spanje dat redding brengt en het vaartuig wel toelaat.

De tweet van de N-VA-jongerenvoorzitter schoot bij veel lezers in het verkeerde keelgat. Roggeman besliste daarop zijn post weer te verwijderen. ‘Ik ben mij bewust dat dit niet de beste tweet was’, reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws. ‘Het was niet de meest verstandige keuze en ik zag dat snel in, daarom heb ik de post ook verwijderd. Ik vind het wel een goede zaak dat we er ondertussen blijkbaar wel in slagen de mensensmokkelaars af te blokken en een halt toe te roepen.’