Gratis wifi in 27 treinstations
Themabeeld Foto: BELGA

De NMBS gaat de komende maanden de 27 grootste treinstations van het land uitrusten met gratis wifi.

Sinds vandaag is er gratis wifi in negentien stations. Het gaat om de stations Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Brugge, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Brussel-Zuid, Charleroi-Zuid, Denderleeuw, Gembloux, Halle, Hasselt, Leuven, Luik-Guillemins, Namen, Ottignies, Sint-Niklaas en Vilvoorde. De komende maanden komen daar acht stations bij: Aalst, Bergen, Brussel-Noord, Doornik, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk, Mechelen en Oostende.

De gratis wifi werkt zowel in de stationsgebouwen als op de perrons, en kadert in de plannen van de NMBS om stations klantvriendelijker en functioneler in te richten. Het wifi-netwerk heeft de naam ‘FreeWifi-NmbsSncb’.

Wifi op de treinen komt er niet. Dat is te duur voor de spoorwegmaatschappij, liet ceo Sophie Dutordoir vorig jaar weten. Open VLD-vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo reageerde daar toen verbaasd op. Wel maken de telecomoperatoren werk van een betere mobiele dekking langs de spoortrajecten.