Handdruk Macron laat sporen na bij Trump
Macron (rechts) had duidelijk hard geknepen in de hand van Trump Foto: AP

De handdrukken die Trump met andere politici uitwisselt zijn ondertussen legendarisch. Maar nu blijkt op de G7-top in Canada dat de Franse president Macron toch net iets harder kan knijpen dan zijn Amerikaanse collega.

De handdrukken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron hebben in het verleden al krantenkoppen gehaald. Zo schudde Trump een jaar geleden bij zijn eerste bezoek als president aan Europa de hand van Macron zo krachtig, dat diens knokkels wit werden en zijn kaken samengedrukt.

Bij de G7-top van belangrijkste industrielanden in Canada was het opnieuw prijs en nu liet Macron zich duidelijk ook gelden. Een handdruk met Trump vrijdag was ogenschijnlijk zo krachtig, dat daarna op livebeelden te zien was dat er een witte vingerafdruk overbleef op de rug van de rechterhand van Trump.

Beelden daarvan werden door honderden mensen gedeeld via sociale netwerken en becommentarieerd. De meesten verklaarden het beeld als een Franse president die zich ook wilde laten gelden.

Trump heeft in het verleden al meermaals voor ophef gezorgd met ongewone en onbeleefde handdrukken. Soms schudt hij iemand zeer agressief de hand, andere keren laat hij niet los of trekt hij de andere persoon met een ruk tegen zich aan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in