Pippa Middleton bevestigt zwangerschap: ‘Sport helpt me voor gezonde zwangerschap’
Foto: AP

Pippa Middleton, de jongere zus van de Britse prinses Kate, heeft donderdag bevestigd dat ze zwanger is.

Het gaat om het eerste kindje voor Philippa ‘Pippa’ Middleton (34) en haar echtgenoot, de 42-jarige bankier James Matthews. Het koppel is één jaar gehuwd. Pippa bevestigde het nieuws in een fitnesscolumn die ze schrijft voor supermarktketen Waitrose.

Ze vertelde de lezers onder meer dat ze geen last heeft van de hevige ochtendmisselijkheid waarmee haar zus Kate kampte tijdens haar zwangerschappen. ‘Ik heb het geluk gehad om mijn echo op 12 weken achter mij te laten zonder last te hebben van ochtendmisselijkheid. Dat betekende dat ik verder kon doen zoals normaal’, schreef Middleton.

Verder schrijft ze dat fitness een belangrijk onderdeel van haar zwangerschap is (het is dan ook een fitnesscolumn). ‘Ik heb gemerkt dat mijn lichaam verandert en dat mijn gewicht toeneemt. Door effectieve lichaamsbeweging en sport heb ik het gevoel sterker te zijn voor een gezonde zwangerschap, geboorte en herstel.’

Middleton benadrukt dat ze niet meer gaat lopen. ‘Ik wil mijn lichaam en de groeiende baby niet belasten met de schokken van het asfalt.’ Middleton volgt lessen pilates en yoga. Ze wandelt, fietst, zwemt en tennist ook.

Eerder schreven de Britse media al dat Pippa’s oudere zus Kate de eerste was die het nieuws te horen kreeg. Ze zou ‘dolgelukkig’ zijn met het nieuws.