Zus van koningin Máxima plots overleden
Foto: BELGAIMAGE

Inés Zorreguieta, de jongste zus van de Nederlandse koningin Máxima, is op 33-jarige leeftijd overleden in Buenos Aires. De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat ze ‘vermoedelijk door zelfdoding’ om het leven kwam.

Inés Zorreguieta (33) is het jongste zusje van de Nederlandse koningin Máxima. Ze zou donderdagochtend in haar appartement in de wijk Almagro in Buenos Aires zijn gevonden, zo meldt de Argentijnse krant La Nacion.

Ondanks het grote leeftijdsverschil van 13 jaar, hadden Máxima en Inés een erg hechte band. Zo werd Ines ook de peettante van Máxima’s jongste dochter: prinses Ariane (11). Ze was ook bruidsmeisje bij het huwelijk van Máxima met Willem-Alexander in 2002.

Koningin Máxima is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst ‘geschokt en aangedaan’ door het overlijden van haar zus Inés. De agenda van de Koningin wordt aangepast. Het is nog niet bekend of Máxima snel naar Argentinië vertrekt.

Geestelijke problemen

De jongste zus van Máxima woonde in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In 2012 raakte bekend dat ze kampte met gezondheidsklachten. Ze werd twee keer opgenomen voor de behandeling tegen anorexia en een persoonlijkheidsstoornis.

In 2016 kwam ze in opspraak omdat ze door de Argentijnse president Mauricio Macri als ambtenaar benoemd werd, hoewel ze daar eigenlijk noch het juiste diploma, noch de nodige ervaring voor had.

Hoewel ze ondertussen aan de betere hand leek, mede dankzij haar nieuwe job waarbij ze sociale programma’s coördineerde, zou Inés zelf uit het leven gestapt zijn.

In 2017 overleed de vader van Máxima en Inés, Jorge Zorreguieta, hij werd 89 jaar oud.
 

• Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be