Benjamin Herman christelijk begraven
Foto: Photo News

De dader van de dodelijke schietpartij vorige week in Luik, Benjamin Herman, is dinsdagochtend met een christelijke plechtigheid in intieme kring begraven. De begrafenis vond plaats in On (Marche-en-Famenne). Een tiental mensen, vooral familie, woonde de plechtigheid bij.

Op vraag van zijn familie werd Benjamin Herman vrijdag na een christelijke plechtigheid begraven. Nochtans had de jongeman zich in 2012 tot de islam bekeerd. De politie was discreet aanwezig met agenten in burger. Er waren geen incidenten.

Herman werd op 28 mei neergeschoten door de politie, nadat hij drie mensen - twee politieagenten en een 22-jarige jongeman - had gedood. Hij wordt er ook van verdacht zijn vroegere medegedetineerde Michaël Wilmet gedood te hebben. De aanslag in Luik is intussen opgeëist door terreurorganisatie IS.

Eerder vanochtend kwamen honderden mensen bijeen in Luik voor het afscheid van de twee politieagentes die Herman doodschoot, Soraya Belkacemi en Lucile Garcia. Collega's uit het hele land kwamen de twee een laatste eer betuigen.