Taveirne en Van Droogenbroeck (terug) naar ‘De Ochtend’
Xavier Taveirne. Foto: VRT - Bart Musschoot

Xavier Taveirne stopt na minder dan een jaar alweer als presentator van Eén-programma ‘De Zevende Dag’. Hij keert terug naar zijn oude liefde, ‘De Ochtend’ op Radio 1, en zal daar afwisselend presenteren met Michaël Van Droogenbroeck. Ze krijgen elk ook een nieuw gezicht naast zich als copresentator.

Deze zomer vindt er een heuse stoelendans plaats op de radio-afdeling van de openbare omroep. Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck zullen om de week afwisselen als presentatoren van het vroege actualiteitsprogramma ‘De Ochtend’. Ze krijgen daarbij elk hun eigen copresentator: nieuwsanker Benedikte Coussement komt over van Studio Brussel om Taveirne bij te staan, terwijl reporter Sara Vandermosten achter de microfoon plaatsneemt naast Van Droogenbroeck. 

Van Droogenbroeck viel in de zomer al eens in bij 'De Ochtend', terwijl Taveirne het programma tot 2015 drie seizoenen presenteerde. Ze nemen de fakkel over van Dennis van den Buijs en Ruth Roets, die respectievelijk drie en vier jaar De ochtend hebben gepresenteerd. Van den Buijs trekt naar Radio 2 Antwerpen, Roets gaat afwisselend met Ruth Joos De wereld vandaag presenteren. Ze vervangt daar Lode Roels, die nieuwsanker wordt bij Radio 1.

Taveirne werd pas in september samen met Phara De Aguirre voorgesteld als nieuwe presentators van ‘De Zevende Dag’, het actualiteitenprogramma van Eén op zondag. Wie Taveirne daar nu vervangt, is nog niet bekend. Michaël Van Droogenbroeck blijft werken als financieel-economisch expert bij VRT NWS.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Karolien Debecker tussen 9 en 10 uur de fakkel van Jan Hautekiet overneemt. Sofie Lemaire volgt Annemie Peeters en haar ‘De Bende’ op met een nieuw programma tussen 10 en 12 uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in