Vier gemaskerde personen hebben maandagochtend rond 4 uur een plofkraak gepleegd op twee geldautomaten van een ING-bankkantoor aan het Dorpsplein in Kinrooi.

Bewoners hoorden enkele luide knallen toen de bankautomaat opgeblazen werd. Niemand raakte gewond, maar de schade aan het kantoor is aanzienlijk.

De daders wisten met de inhoud van twee automaten aan de haal te gaan. 'Rond 4 uur hebben vier personen ingebroken in de toegangsruimte van het bankkantoor. Ze gebruikten explosieven om de geldautomaten open te breken. Ze konden zo een aanzienlijke hoeveelheid geldbiljetten buit maken. De schade in het kantoor is groot. De aangrenzende huizen raakten niet beschadigd. De verdachten zouden even later met een donkere auto, vermoedelijk een Audi A5, weggevlucht zijn in de richting van Molenbeersel (Kinrooi)', aldus persmagistraat Anja De Schutter van het Limburgse parket.

Het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht en de politie heeft een veiligheidszone ingesteld. De ontmijningsdienst van het leger Dovo kwam even ter plaatse. Maar er was geen ontploffingsgevaar.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig