Vijf Belgen gewond na zwaar verkeersongeval in Noorwegen
Foto: AFP
In het Noorse Stryn zijn vijf Belgen gewond geraakt bij een zwaar ongeval tussen een toeristenbus en een minibusje. Zeker één van hen verkeert in kritieke toestand. In totaal vielen er achttien gewonden.

Het ongeval gebeurde zondag iets na 14.30 uur in de gemeente Stryn, ruim 300 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Oslo. Volgens lokale media raakte daarbij een minibusje net voorbij een tunnel van zijn weghelft, en botste het frontaal op een toeristenbus die vanuit de andere tegenovergestelde kwam. Ambulances en een helikopter kwamen ter plaatse.

In de minibus zaten een chauffeur en vijf passagiers. Het vijftal is Belgisch. Ze raakten allen gewond. Mogelijk heeft ook de chauffeur de Belgische nationaliteit.

De drie die het zwaarst gewond raakten, werden overgebracht naar het ziekenhuis van Haukeland in Bergen. Het gaat om een 71-jarige man met lichte verwondingen, een 74-jarige man die ernstig gewond raakte en een vrouwelijke zeventiger die in kritieke toestand verkeert.

De twee andere Belgen werden naar een kleiner ziekenhuis in Førde gebracht. Hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

In de andere wagen die betrokken was bij het ongeval, een touringcar, zat een dertigtal mensen uit Aziatische landen, aldus de politie. Een aantal van hen raakte lichtgewond.

Wat de oorzaak is van het ongeval, is niet duidelijk. De minibus kwam vanuit het dorp Loen, de bus reed richting dat dorp.