Google pakt uit met grootste tentoonstelling ooit rond Frida Kahlo
Foto: EPA-EFE

Dankzij Google kunt u eender waar ter wereld binnenkijken in ‘Casa Azul’, de woning van de overleden kunstenares Frida Kahlo in Mexico-Stad. Het enige wat u nodig heeft is een smartphone, tablet of computer met internetverbinding.

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) is deze zomer opnieuw springlevend dankzij een grote tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum. Voor wie de eerstkomende maanden niet in de Britse hoofdstad geraakt, heeft Google een alternatief: de digitale tentoonstelling Faces of Frida, beschikbaar via de Google Arts & Culture-app.

In samenwerking met een dertigtal musea over de hele wereld, kon de internetgigant meer dan achthonderd schilderijen, foto’s en objecten van Kahlo digitaliseren. Google ging onder meer snuisteren in Casa Azul, de volledig in blauw geschilderde woning in Mexico-City die Kahlo deelde met haar echtgenoot Diego Rivera en na haar dood werd omgebouwd tot een museum.

Google gebruikte de techniek eerder al om tientallen musea een virtueel luik te bezorgen. Ook Belgische musea zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en Huis van Alijn hebben hun mooiste stukken op Google tentoongesteld. Ook de tentoonstelling rond de Belgische modeontwerper Olivier Theyskens in het Antwerpse Modemuseum ging op dezelfde manier de wereld rond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in