Alweer salmonella, nu in vol-au-vent van Chicken Masters of Belgium
Foto: FAVV

Fabrikant Chicken Masters of Belgium roept zijn product ‘Vol au vent Super’ (750 gr.) terug wegens de aanwezigheid van salmonella. Het product is in samenspraak met het Voedselagentschap (FAVV) uit de verkoop gehaald.

Het betreft lotnummer 180810011 met vervaldatum 7 juni tot 27 juni. De vol-au-vent werd sinds 27 april verkocht bij ‘De Witte Vermeeren’ in Roux, ‘Wild en gevogelte Van Bockstal’ in Lokeren en ‘Chicken World’ in Deinze.

Het bedrijf vraagt klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree, en dit binnen de 12 tot 48 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Vorige week raakten al zeker 313 schoolkinderen in West- en Oost-Vlaanderen besmet met salmonella. Het onderzoek naar de bron van die besmettingen loopt nog, en spitst zich toe op de traiteur die de maaltijden leverde aan de scholen van de getroffen kinderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig