Sofien Ayari officieel in verdenking gesteld voor aanslagen 22 maart in Brussel
Een rechtbanktekening van Ayari (l.) en Abdeslam (r.) Foto: BELGA

Sofien Ayari is donderdag in verdenking gesteld voor de aanslagen in maart 2016 in Brussel. Dat heeft Eric Van der Sijpt, de woordvoerder van het federaal parket bevestigd, zo berichten La Libre Belgique en La Dernière Heure vrijdag. Salah Abdeslam zal ook nog in verdenking worden gesteld.

Sofien Ayari (24) werd in verdenking gesteld door onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendez voor deelname aan activiteiten van een terroristische groepering, in het kader van de dodelijke aanvallen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.

Het is een nieuwe, belangrijke stap in het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Brussel op dinsdag 22 maart 2016.

Ayari en Abdeslam werden eind april al veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor moordpogingen op de politieagenten die op 15 maart 2016 huiszoekingen kwamen uitvoeren in de Driesstraat in Vorst, waar ze verscholen zaten. De rechters van de correctionele rechtbank in Brussel oordeelden dat het terroristische karakter van die schietpartij duidelijk was bewezen.