Balenciaga doet het weer: dit bizar T-shirt kost meer dan 1.000 euro
Foto: balenciaga
Modelabel Balenciaga liet eerder een bijna exacte kopie van de Ikea-tas op de wereld los, net als Crocs met platformzool en erg onflatterende sneakers. Nu komt het designermerk met alweer een peperduur ontwerp dat wat uit de toon valt.

Balenciaga lanceert opnieuw een bijzonder kledingstuk: een indigoblauw T-shirt met een geruit hemd eraan genaaid. Zoals gewoonlijk valt het merk niet alleen op door een bizar ontwerp, maar ook door het hoge prijskaartje dat eraan vast hangt. Voor dit T-shirt - of moeten we nu hemd zeggen? Of T-shirt hemd? - betaal je maar liefst 1.250 dollar. Dat is omgerekend 1.109 euro.

De prijs is hoog, maar je kan het natuurlijk ook zien als een investering in een multifunctioneel kledingstuk, moet ontwerper Demna Gvasalia gedacht hebben. Is het warm, dan draag je het gewoon als T-shirt en bengelt er een hemd aan je buik. Is het iets kouder, dan draag je de creatie gewoon als hemd en komt het extra T-shirt op je rug te liggen.

De creatieve fratsen van Gvasalia leggen zijn werkgever alvast geen windeieren. Moederbedrijf Kering (ook eigenaar van Alexander McQueen, Saint Laurent en Gucci) maakte eerder deze week bekend dat Balenciaga het snelst groeiende label is binnen de groep. Gvasalia, oud-student van de Antwerpse Modeacademie, werd in 2015 binnengehaald als opvolger van Alexander Wang.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in