Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1
Foto: Filip De Smet

De voormiddag van Radio 1 zal vanaf dit najaar anders klinken. Na vier jaar De Bende geeft Annemie Peeters het radioblok tussen 10 en 12 uur door aan Sofie Lemaire.

Sofie Lemaire zal vanaf september een nieuw programma presenteren, waarin ze op zoek gaat naar alle antwoorden op een (schijnbaar) kleine levensvraag. Sofie werkt de komende tijd samen met haar redactie aan de concrete invulling van het programma.

Lemaire ging in 2006 aan de slag bij de VRT. Ze werkte voor Radio 1 en Studio Brussel, onder meer als sidekick van Peter Van de Veire en in haar eigen programma De wereld van Sofie. In 2012 startte ze mee de zender Vier op, om in 2016 terug te keren naar VRT als gastvrouw van Culture Club.

Het nieuwe radioprogramma van Lemaire vervangt De Bende van Annemie. Daarin ontving Annemie Peeters elke weekdag een centrale nieuwsgast met wie ze aan de hand van een gesprek de actualiteit fileerde. Het programma loopt nog tot en met 8 juni. Annemie zelf blijft aan de slag bij Radio 1 en werkt in het najaar aan nieuwe formats.

Sofie Lemaire is niet de enige nieuwe stem in de voormiddag van Radio 1. Eerder raakte al bekend dat Karolien Debecker tussen 9 en 10 de fakkel overneemt van Jan Hautekiet. Debecker presenteert een ‘maatschappelijk georiënteerd programma’ dat, net als Hautekiet, samen met de luisteraars gemaakt wordt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig